Mit mutatnak a kutatások?

Kutatás - megtakarításElőző

A GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett felmérése szerint, 2013. első félévében 15% volt azok aránya, akik rendelkeztek valamilyen banki megtakarítással.

Leggyakrabban a váratlan kiadásokra takarékoskodunk, majd a nyugdíjunkra és gyermekünk jövőjére. Csak ezek után következtek a fogyasztási célú megtakarítások.

Lakossági megtakarítások célja

A megtakarítókat vizsgálva nyilvánvaló, hogy az átlagnál magasabb arányban vannak közöttük a felsőfokú végzettségűek. A körükben 40 százalék rendelkezik valamilyen megtakarítással. A lakosságon belül az 50 évnél idősebbek, a Budapesten vagy nagyvárosban élők, és a magas jövedelműek szintén nagyobb arányban rendelkeznek megtakarításokkal.

Nem hiszem, hogy ezek a tények meglepetéssel szolgálnak. Visszaigazolják, hogy érdemes tanulnod, érdemes a gyermekeid tanulmányait biztosítani, hiszen a magasabb végzettség nagyobb esélyt jelent a magasabb jövedelemre.

A megtakarítási szemlélet önmagát erosítő hatás. Az anyagilag sikeres emberek kelléktárának ugyanis ez elengedhetetlen része és hozzájárul ahhoz, hogy tehetősek legyenek. A megtakarítási szemlélet előrelátást, céltudatosságot, tervezést, gondoskodást feltételez. A pénz megbecsülését. Ezen tulajdonságok pedig segítenek az élet más területén is.

A megtakarítók kölcsönadják a pénzüket, míg a hitelfelvevők kamatot fizetnek érte. Aki kölcsönadja, annak gyarapszik a pénze. Aki kölcsönveszi, annak pedig 6-20% kamatfizetést jelent évente. Attól függően milyen hitele van éppen.

A megtakarításod és a megtakarítási szokásaid mintaként szolgálnak és tovább örökíthetők a gyermekeidre. Ezért, ha Te esetleg már nem tudsz kilépni az árnyékodból, ők nagyobb eséllyel indulhatnak Neki az életnek.

2. rész: Milyen megtakarítási formát válassz? (Kattints ide)

3. rész: Megtakarítás váratlan kiadásokra (Kattints ide)

4. rész: Megtakarítási program: biztonsági tartalék gyűjtéséhez (Kattints ide)

Légy pozitív! Fejleszd és érezd jól magad!

Legfontosabb tudnivalók a pénzügyekről egyszerűen. A pénz, a hitel, a megtakarítás és a biztosítás használati útmutatója.

error: Content is protected !!