Erre jó ha odafigyelsz a hitelfelvétel előtt. A hitelkiválasztás legfontosabb lépése.

hitelkalkulátorVajon miért nem a legolcsóbb hitelt választja mindenki? A hitelfelvétel előtt mindenki megtalálhatná a legolcsóbb hitelt, legyen az a legalacsonyabb kamat, THM vagy törlesztő-részlet. Azonban a hitelfelvevők mégis különböző bankoknál veszik fel a hitelüket. Ami akár jelentős eltérést is jelenthet a törlesztő-részletekben.

Mire figyelnek a hitelfelvevők a hitel kiválasztása során?

Sokan eleve csak a saját bankjukat keresik fel és nem nézik meg más bankok ajánlatát. Mások gyorsan szeretnék a hitelt felvenni, illetve bonyolultnak, időigényesnek gondolják a különböző hitelajánlatoknak való utánajárást. Vannak, akik annál a banknál veszik fel a hitelt, amit az ismerősük ajánlott, vagy ahol úgy érzik, a legprofibb tanácsadást kapták. Vagy abban a bankban, amelyikben a legjobban bíznak, esetleg a reklámban látták és szimpatikus volt. És természetesen vannak azért olyanok is, akik az ár alapján döntenek.

Az egyes bankok ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek. Ahogy az emberek figyelik a bolti akciókat, végiglapozzák az akciós újságokat ugyanúgy érdemes a hitel kiválasztására is kellő időt szánni. Ezért bárhogy is döntesz a végén, azt javaslom, hogy mindenképpen ismerd meg a céljaidnak leginkább megfelelő hitelkonstrukció legfontosabb feltételeit és nézz meg mindenféleképpen legalább egy internetes összehasonlító hitelkalkulátort. Nézd meg, hogy a bankod által ajánlott hitel THM mutatója, a fizetendő törlesztő-részlete mennyire versenyképes. Jelentős különbség esetén pedig érdemes a bankváltást is átgondolnod.

Az összehasonlító hitel kalkulátor nagyon hasznos dolog, hiszen  segítségével gyorsan és egyszerűen megtalálhatod a legolcsóbb hiteleket. Azonban nem mindegy melyik hitelkalkulátort használod és az sem, hogyan nézed. Erről viszont már a következő részben lesz szó.

Légy pozitív! Fejleszd és érezd jól magad!