Tényleg egy mesevilágban élünk?

 

Hősnek gondoljuk magunkatTényleg egy mesevilágban élünk?

Sokszor úgy tűnik, tele vagyunk Superman-nekkel, akik azt hiszik elpusztíthatatlanok, sose halnak meg. Tündérekkel, akik úgy gondolják nem öregszenek, nem betegszenek meg. Pán Péterekkel, akik sohase akarnak felnőni. És sok-sok törpével, akik abban bíznak, hogy az életük végéig a bányában dolgozhatnak.

De, ha körülnézek, nem ezt a mesevilágot látom. Ellenben alacsony nyugdíjból élő időseket. Szülők támogatásából élő fiatalokat. Betegeket, akik a gyógyulásukért bármit megfizetnének. Dolgozni nem képes, vagy a munkájukra már nincs szükség embereket.

És tudod mi az igazság? Hogy volt idő, amikor kicsit mindenki mesehősnek érezhette magát. A korábbi rendszer igyekezett ezt sokáig elhitetni és biztosítani Nekünk. Többé-kevésbé sikeresen. Sokan édes nosztalgiával tekintenek erre az időszakra és sokan még mindig elvárják, hogy ez így maradjon.

De nem fog. Nem tud így maradni! Az állam nem fog, mert nem tud gondoskodni rólad és rólam sem. Ha pedig nincs egy amerikai nagybácsid (nekem nincs), akkor más megoldás szükséges.

Előbb-utóbb rájössz, hogy elsősorban magadra, családodra és közeli ismerőseidre számíthatsz. A gyermekeidre, családtagjaidra és az őszinte barátaidra.

A legfontosabb, amit tehetsz, hogy elkezdesz ezekre a kockázatokra, veszélyekre még időben felkészülni.

  • Kezdj el megtakarítani, a pénzügyi ismereteidet bővíteni.
  • Segítsd, taníttasd a gyermekeidet.
  • Tedd félre az ellenségeskedést és ápolj őszinte, segítőkész kapcsolatot az ismerőseiddel, barátaiddal.

Amennyit adsz, amennyit befektetsz, annyit fogsz visszakapni! Sohasem késő elkezdeni!

Tücsök vagy inkább hangya szeretnél lenni? Csak a most számít vagy gondolsz a jövődre is? Az életünkben vannak nyári és téli hónapok egyaránt. Nem mindegy hogyan készülünk fel a ”zord” napokra.

A jövő eljön mindenkiért és még most tudsz tenni érte! Persze lehet, hogy Te még mindig hiszel a mesékben, a halhatatlan hősök világában.

Amennyiben szeretnéd a jövődet alakítani, a pénzügyi ismereteidet, a pénzügyi szemléletedet fejleszteni, akkor ezen a weboldalon megteheted.

Légy pozitív! Fejleszd és érezd jól magad!